"B(r)avo!" is een project van Portus Berkenboom (Sint-Niklaas) dat het 10 jarig bestaan van de richting (Beeldende &) Architecturale vorming viert. Door Jan-Pieter Cornelis (leerkracht kunstgeschiedenis) werd er mij gevraagd om mee te denken aan een video reeks om dit feest vast te leggen. Het idee kwam om vijf korte video's te maken waarbij leerlingen en oud-leerlingen aan het woord komen. De vijf video's werden doorheen het schooljaar 2019-2020 verspreid via het Facebook account, de website en het youtube account van de school.
#

Project Informatie:

In totaal zijn er vijf video's gemaakt om de richting "Beeldende & Architecturale vorming" (Portus Berkenboom) in het zonnetje te zetten. In elke video komen twee (oud)studenten aan bod, zij vertellen het verhaal. Met behulp van split screen worden sfeerbeelden van de lokalen, lessen en materialen getoond. 

De uitdaging was om een compleet verhaal te vertellen van ongeveer 1 minuut per filmpje met twee lange interviews. Verschillende vragen werden gesteld om het verhaal zo compleet mogelijk te maken. Het was even puzzelen, maar het resultaat mag er zijn! De gekozen (oud)leerlingen hebben het fantastisch gedaan. 

  • Titel: Bravo!
  • Client: Portus Berkenboom
  • Task: Videografie
  • Skills: Final Cut Pro X
Share: