Op 16 maart 2020 werden alle sportscholen in Nederland gesloten om de verspreiding van Covid-19 in te perken, ook Bodyline healthcenter moest dicht. In de eerste sluitingsweek werden meerdere filmmomenten met instructeurs ingepland om online sportlessen te maken en verspreiden. Korte workout video's werden gemaakt door bodyline medewerkers, alle lange video's werden gemaakt door mij. Verschillende werkzaamheden kwamen kijken bij de creatie van één les: het daadwerkelijke filmen en opnemen van audio op de filmdag, het monteren van audio / beeld / muziek, eventueel toevoegen van effecten, colorgrading, distributie via de kanalen. Elke les soort werd in een specifieke stijl uitgewerkt, zo hebben alle dans workouts dezelfde "feel". Deze stijl kwam ook terug in de sociale media- en website berichten.
#

Project Information:

In totaal heb ik tijdens de eerste lockdown  (maart 2020) 17 sportles video's voor Bodyline healthcenter gemaakt. De video's werden na de heropening nog steeds bekeken. Sommige video's zijn op 6 november 2020 al +4000x bekeken. Voornamelijk Pilates en Yoga vallen heel erg in de smaak. 

We merken dat leden direct geluid bij de les heel erg fijn vinden. Dit zijn de video's die nu nog steeds bekeken worden. Enkel muziek en tekst op het scherm maakt het moeilijk om de workout te volgen. Maar door de lesgever te horen krijg je echt het gevoel dat je direct aanwezig bent in een les. All-in-all een heel groot succes. 

  • Titel Sport video's bij Bodyline
  • Client: Bodyline healthcenter
  • Task: Videografie Multimedia
  • Skills: Final Cut Pro X Social Channels
Share: